Tilberedning
Porren er en alsidig grøntsag og kan tilberedes på mange forskellige måder.
Dampede porrer
En klassisk måde at tilberede porrer er ved at dampe dem. Rens porrerne grundigt for jord, og halvér dem. Kom 2 dl vand og lidt salt i en gryde og kog op. Kom porrerne ved, når vandet koger, og lad dem dampe i 4-5 minutter. Servér de dampede porrer med lidt smør og friske krydderurter.
Stuvede porrer
Porrer går godt i en stuvning. Rens porrerne, og skær dem i mundrette stykker. Svits finthakket løg i smør, og tilsæt derefter porrerne. Steg indtil de falder sammen. Hæld fløde over, og lad det hele simre under låg i nogle minutter. Smag til med salt, peber og drys friskhakket ud over stuvningen inden servering.
Stegte porrer
En anden nem måde at tilberede porrer er ved at stege dem. Rens porrerne grundigt, og skær dem i stykker på 4-5 centimeter. Varm en pande med lidt olie, og steg porrerne gyldne på alle sider. Servér de stegte porrer med granatæblekerner, fetaost og frisk persille.